Ministerie van Defensie

Verenigde Staten delen mysterieuze ufo-beelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zijn het vliegende schotels? Is het ruimteafval? Of zweeft er iets heel anders? Niemand die precies weet wat de ‘ongeïdentificeerde vliegende objecten’(ufo’s dus) zijn op de filmpjes die het Amerikaanse ministerie van Defensie gisteren heeft vrijgegeven.

De drie filmpjes zijn gemaakt door piloten van de marine in 2004 en 2015. Op de korrelige beelden zijn volgens het ministerie ‘ongeïdentificeerde fenomenen’(oftewel onbekende dingen) in de lucht te zien. 

Straaljagerpiloot

In een van de filmpjes is te horen hoe een straaljagerpiloot duidelijk onder de indruk is van ‘iets’ dat hij door zijn raampje ziet. ‘Oh mijn god, het beweegt tegen de windrichting in’, zegt hij. In een andere video juicht een piloot omdat het hem lukte om een foto te maken van een ander ding.

Vage beelden

De kans dat het marsmannetjes in een ruimteschip waren die door de lucht vlogen, is natuurlijk klein. Maar wat er dan wel rondzweefde, blijft onduidelijk. De video's waren in 2007 en 2017 al uitgelekt in Amerikaanse kranten. Sinds die tijd doen er veel verhalen de ronde over wat de vliegende dingen geweest zouden zijn. 'Het zijn Marsmannetjes!', riepen sommige mensen. 'Het zijn spionagevliegtuigen van de Russen'!', dachten anderen. Door de filmpjes nu aan iedereen te laten zien, wil het ministerie van Defensie laten zien dat al die wilde verhalen onzinnig zijn. Simpelweg omdat de beelden zó vaag zijn dat niemand het goed kan zien. 

Hier kun je stukjes van de ufo-filmpjes bekijken:

Anderen lazen ook: Steeds meer ufo's in Groot-Brittannie 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

*oooh* ik ben blij dat ik het filmpje kon zien ik wou al heel lang een ufo-filmpje zien!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.