beeld instagram

Vergeten hond loopt veertig kilometer terug naar huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dou Dou uit China is het beste bewijs voor hoe trouw honden aan hun baasjes kunnen zijn. Dou Dou wandelde dik 37 kilometer terug naar huis nadat zijn eigenaren hem per ongeluk bij een tankstation achterlieten.

Het gezin Qiu was op bezoek geweest bij familie. Op de terugweg stopten ze even voor een rustpauze op een parkeerplaats bij een tankstation. Ze dachten dat hun hond Dou Dou in de auto was gebleven en reden na de stop nietsvermoedend naar huis. Maar daar aangekomen, bleek de achterbak leeg te zijn! Ze reden meteen terug naar het tankstation, maar Dou Dou was nergens te bekennen. Niemand had hem gezien.

Vuil en mager

Een paar dagen, en een heleboel tranen in het gezin Qiu later, stond er ineens een vuile, magere straathond voor hun deur. Het duurde even voor het gezin zag dat het Dou Dou was die helemaal op eigen houtje terug was gelopen, een tocht van bijna veertig kilometer.

'Behalve dat hij mager en vies was, was hij nog steeds zichzelf', vertelde vader Qiu tegen een Chinese krant. ‘Gelukkig was hij niet gewond. Hij was moe maar zijn ogen fonkelden van blijdschap toen hij ons zag.’

beeld instagram

Meneer Qiu beloofde dat hij voortaan wel drie keer zal kijken of Dou Dou nog achterin zit als hij bij een tankstation weg rijdt.

Anderen lazen ook: Baby gered door straathonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zielig hij had wel uitgeput kunnen zijn

Zillig............
ik zal meteen de dierenambulantse to bellen!

echt niet leuk!!!!!!......

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.