Foto: ANP

Verkenners voor nieuwe regering stappen op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) stoppen met het bedenken welke partijen kunnen samenwerken in een nieuw kabinet. Dat doen ze na een blunder met aantekeningen. 

Eerder vandaag schreven we al dat verkenner Kajsa Ollongren besmet is met het coronavirus en dat het samenstellen van de nieuwe regering daardoor wat langer duurt. Toen Ollongren het Binnenhof verliet, werd ze op de foto gezet door een nieuwsfotograaf. Onder haar arm had ze haar aantekeningen voor de gesprekken die ze zou voeren tijdens een tweede gesprek met Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66). Die aantekeningen zijn geheim, maar waren duidelijk te lezen. Daarin staan bijvoorbeeld dingen over het CDA die de verkenners helemaal niet aangaan. 

Ollongren en Jorritsma stoppen
Volgens politici is het niet netjes dat Ollongren die punten over het CDA wil bespreken en moet ze daar eerst uitleg over geven. Daarom stoppen zij en haar collega Annemarie Jorritsma nu direct met hun taak om gesprekken te voeren over welke partijen er kunnen gaan regeren.

Nieuwe verkenners

De taken van Ollongren en Jorritsma worden overgenomen door Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66). Van Ark is nu minister van Medische Zorg en Koolmees is minister van Sociale Zaken.

Hoe er na verkiezingen een nieuwe regering gevormd wordt, lees je hier.

Anderen lazen ook: Nieuwe regering komt later door positieve coronatest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps