Verkiezingen VS 2020

Verkiezingen in Amerika: wat is Super Tuesday?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag is het in de Verenigde Staten Super Tuesday. Dat is een belangrijke dag voor de verkiezingen van een nieuwe president. Weten we straks wie in november Donald Trumps tegenstander wordt?

1. Wat is Super Tuesday?

Super Tuesday (Superdinsdag) valt altijd ergens in februari of maart. In meerdere staten tegelijk stemmen mensen dan op hun favoriete presidentskandidaat.

De Republikeinen weten al wie ze naar voren schuiven: president Donald Trump. Bij de Democraten wordt na vandaag duidelijker wie het straks gaat opnemen tegen Trump.

2. Waarom is het een belangrijke dag?

Vandaag stemmen miljoenen Amerikanen in veertien staten op een Democratische kandidaat. Een kandidaat die vandaag veel stemmen krijgt, maakt een grote kans om de uiteindelijke presidentskandidaat voor de Democraten te worden. 

3. Wie doen er mee?

De twee belangrijkste Democratische kandidaten zijn Joe Biden en Bernie Sanders. Volgens sommigen maakt Biden de meeste kans om te winnen van president Trump, maar Sanders heeft ook al veel stemmen gekregen. Na vandaag wordt duidelijker hoe het in juli verder gaat. Dan bepaalt de Democratische partij wie het wordt.

Anderen lazen ook: Hoe word je president van Amerika?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook