Mag Theresa May blijven als premier van Engeland?

Verkiezingen in Engeland: mag premier May blijven?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het is een spannende dag in Engeland. Krijgen ze een nieuwe premier, of mag de zittende baas Theresa May nog een tijdje blijven? Daar mogen ze vandaag over stemmen.

Een jaartje geleden werd Theresa May (60) de nieuwe baas van Engeland. Ze werd niet door het volk gekozen, maar door haar partij naar voren geschoven. Ze moest premier David Cameron van de Conservatieve Partij opvolgen. Hij stapte op nadat de Britten besloten uit de Europese Unie te stappen.

Brexit

En dus mocht Theresa May aan de bak. Ze kreeg een lastige taak: Engeland uit de Europese Unie krijgen. De Brexit, zoals die wordt genoemd. Maar daarvoor heeft ze wel steun nodig: van andere politici én van het volk.

Theresa May

Verrassing! Verkiezingen!

Daarom besloot May in april om verkiezingen uit te schrijven. Dat was voor veel Britten een verrassing. Het idee van May: zorgen dat haar partij met de verkiezingen nóg meer stemmen krijgt dan ze nu al hebben. En zo dus nóg meer steun krijgen voor haar Brexit-plannen.

Jeremy Corbyn

Spannende verkiezingen

Of het plannetje van May gaat lukken is nog maar de vraag. De laatste weken is ze minder populair geworden. Sommige kiezers vertrouwen May niet. Dat komt goed uit voor haar tegenstander: Jeremy Corbyn. Hij is de leider van de Labour-partij. Misschien dat hij straks May's zware taak over moet nemen: zorgen voor een nette scheiding tussen Engeland en de Europese Unie. Al hoopt May dat zíj dat klusje mag klaren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste games? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps