ANP

'Verlaat het eiland': veel corona-besmettingen op Curacao

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het gaat niet goed met de coronabesmettingen op Curaçao. Op het eiland zijn veel mensen positief getest en het ziekenhuis ligt vol met coronapatiënten. Vakantiegangers moeten daarom zo snel mogelijk naar huis vliegen.

Op Curaçao werden gisteren meer dan vierhonderd mensen positief getest op het coronavirus. Een slechte zaak, want er is maar één ziekenhuis waar coronapatiënten hulp kunnen krijgen. Daar is het hartstikke druk en ligt de spoedeisende hulp helemaal vol. Hierdoor is er geen plek voor nieuwe patiënten...

Quarantaine

Toeristen en mensen die op het eiland stage lopen worden daarom opgeroepen om zo snel mogelijk weg te gaan. Maar dat mag niet zomaar: iedereen moet eerst getest worden voordat ze het vliegtuig ingaan. Eenmaal thuis moeten ze in quarantaine. Deze regels zijn er om het virus niet verder te laten verspreiden over de wereld.

Op dit kaartje kun je zien waar het eiland Curaçao ligt: 

Anderen lazen ook: Fabrizio woont op Curacao: 'Ik help graag met snijden'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook