Prinses Mako Japan

Verliefd op een gewone jongen, dat mag niet!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De Japanse prinses Mako is tot over haar oren verliefd. Maar ze heeft een probleem want haar vriend is niet van adel. Als ze met hem gaat trouwen, mag ze zichzelf geen prinses meer noemen.

Trouwen met een ‘gewone’ jongen is niet volgens de regels in Japan. Maar regels of niet, Mako (25) is het wel van plan. Ze gaat trouwen met Kei, een jongen die ze kent uit haar studententijd.

Zelf koken?

Mako is niet de eerste Japanse prinses die met een niet-adellijke jongen gaat trouwen. Haar tante Sayako deed dat al in 2005. Ook zij moest haar keizerlijke status opgeven. De prinses die elke avond te eten kreeg en altijd werd rondgereden, moest ineens zelf koken en leren autorijden. Grote kans dat het bij Mako net zo zal gaan.

Er is de laatste tijd veel gedoe rondom de troon in Japan. Akihito, de 83-jarige opa van Mako, is de keizer van Japan. De regel is dat een keizer de baas van het land is totdat hij doodgaat. Maar Akihito wil al eerder aftreden.

Japan MakoPrinses Mako (links) met haar ouders Kiko en Akishino.

Japan Kako MakoPrinses Mako (rechts) met haar zusje Kako.

Kei JapanDe man waar het allemaal om gaat: Kei. De aanstaande man van prinses Mako.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat het gewoon mag Duimomhoog Oeps Juichen

Vind ik ook

ik vind het normaal ik ben een china maar china en japan doen het zelfde Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.