bronzen medaille voor aflossingsvrouwen shorttrack op Olympische Winterspelen in Pyeongchang

Verrassend brons voor shorttrackvrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Juichend klommen ze op de kussens rond de shorttrackbaan om hun bronzen medaille te vieren. De kans op een medaille op de 3000 meter aflossing was zó klein, dat hun vreugde des te groter was!

Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven konden het vorige week zaterdag niet geloven: de shorttracksters hadden zich niet gekwalificeerd voor de finale van de 3000 meter. Jorien ter Mors noemde het zelfs het zuurste moment van haar carrière. Maar vandaag kwam het allemaal toch nog goed.

Piepklein kansje

Het team mocht de troostfinale rijden, de B-finale. Als ze die zouden winnen, zouden ze nog een piepklein kansje hebben op een medaille. Maar dan moest het in de A-finale wel heel erg mis gaan voor twee andere landen. En dat ging het.

Wereldrecord

De Nederlandse vrouwen schaatsten een ijzersterke troostfinale en reden zelfs een wereldrecord. En in de A-finale kregen China en Canada een straf na valpartijen, waardoor het brons toch nog naar Nederland ging. En dat zorgde voor een explosie van blijdschap én verbazing. Gastland Zuid-Korea won het goud en Italië pakte zilver.bronzen medaille voor aflossingsvrouwen shorttrack op Olympische Winterspelen in Pyeongchang

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Esmee Visser gelooft het zelf bijna niet: een gouden plak op de 5000 meter!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps