Gorilla Artis

Verstoten babygorilla opgevangen in Artis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Artis heeft er een nieuwe babygorilla bij. Niet omdat één van de apen is bevallen, maar omdat het dier zelf een nieuwe woonplaats nodig had.

De kleine aap, een westelijke laagland gorilla, is een vrouwtje van nog geen jaar oud. Ze werd op 29 oktober 2016 geboren in Erlebnis Zoo Hannover (Duitsland). 

Zorgzame vrouwen

Al snel na de geboorte werd het dier afgestoten door haar moeder. Om die reden moest er naar een andere dierentuin worden gezocht. Er is voor Artis gekozen omdat daar een rustige gorillagroep leeft met zorgzame vrouwen. De kans is groot dat de babygorilla daar wordt opgenomen in de groep en zo sociale signalen kan leren.

De babygorilla woont al een week in de Amsterdamse dierentuin, maar is voor bezoekers voorlopig nog niet te zien. De nieuwe bewoner kan op deze manier eerst even wennen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzonder: twee mannetjesgieren zorgen voor kuiken of 'Hoi aap, zullen we een spelletje doen?'

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook