Schiphol

Vertragingen op Schiphol nog niet voorbij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De vertragingen op Schiphol zijn nog niet voorbij. Gisteren konden vliegtuigen door een storing geen brandstof tanken. Omdat daardoor alle vluchtschema's vastliepen, moesten tienduizenden reizigers in de vertrekhal van het vliegveld wachten.

Door een fout in het systeem waarmee vliegtuigen op Schiphol kunnen tanken, konden vliegtuigen gisteren niet vertrekken én aankomen. Zeker 180 vluchten vertrokken helemaal niet en tweehonderd anderen liepen vertraging op.

Bedjes

Reizigers die niet konden vertrekken, kregen van vliegtuigmaatschappijen een andere vlucht aangeboden. Honderden mensen sliepen vannacht op bedjes in de vertrekhal. Anderen werden naar hotels gebracht of gingen terug naar huis.

Vertraging

De storing werd gisteravond om 21.30 uur opgelost, maar het schema van Schiphol is nog steeds in de war. Honderden mensen stonden vanochtend te wachten op vertraagde vluchten.

13 miljoen

In juli en augustus reizen bijna dertien miljoen passagiers via Schiphol. Voor het vliegveld bij Amsterdam is het de drukste periode van het jaar.

Anderen lazen ook: Vliegangst? Deze tips helpen je de zomer door.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook