Foto: Shutterstock
Tips van lezers

Vervelen doe je niet zo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Is je game-controller al aan het slijten en krijg je zere vingers van het swipen op je telefoon tijdens deze lange vakantie? Geen paniek! Er zijn nog veel meer leuke thuis-doe-dingen te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ideeën van Kidsweek-lezers?

1. Spring je fit

Ben je toe aan wat actie? Daniël uit Roosendaal heeft een tip om fit te blijven, samen met zijn zus Aniek: ‘We springen op de trampoline terwijl we een bal naar elkaar gooien. Iedereen heeft een paar levens en als je geraakt wordt, gaat er eentje af.’

2. Digitale dieren 

Nienke uit Zeist speelt het spel Hay Day op haar telefoon en bouwt zo zelf een digitale boerderij. Maar Nienke gebruikt ze de app liever voor iets anders: ‘Om te chatten met mijn klasgenoten.’ Natuurlijk niet vergeten je digitale dieren te verzorgen! 

3. Verzin een land 

Zin om te tekenen, maar geen idee wat je moet maken? Dan kan Fien uit Leiden je helpen: ‘Bedenk je eigen land! Je tekent op papier de vorm van een land. Daarna teken je er wegen, bossen, rivieren, woestijnen, steden en dorpen in. Je kunt bijvoorbeeld een fantasieland bedenken waar mensen zijn vervangen door robots, waar eenhoorns wonen of waar katten de macht hebben.’

Komen de tips je bekend voor? Dat kan! Dit artikel heeft vorig jaar ook op onze website gestaan.

Anderen lazen ook: 5 films en series om te streamen in de vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook