Formule 1 Japan, Max Verstappen

Verwachte orkaan in Tokio zit Formule 1 in de weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

‘Ik heb mijn speedboot al klaarliggen’, zei Max Verstappen op een persconferentie. Waarom, vraag je je af? Nou, Japan maakt zich op voor de krachtigste orkaan sinds 1958, waardoor de Formule 1-kwalificatierace in Tokio is uitgesteld. De auto van Max kan dus even de garage in!

Al de hele week zijn Max Verstappen en de andere Formule 1-racers zich voor aan het bereiden op de Grand Prix van zondag. Maar of die doorgaat is niet zeker. Orkaan Hagibis is namelijk onderweg naar Tokio en die ziet er erg gevaarlijk uit.

Dag later

Om er zeker van te zijn dat iedereen veilig is, heeft de organisatie van de Formule 1 daarom de training en kwalificatie van zaterdag geschrapt. In de kwalificatie wordt de dag voor de echte race bepaald op welke plek de racers starten. Dat wordt nu op zondag vlak voor de race bepaald. Tenminste, als het weer het toelaat.

Potje FIFA?

Max Verstappen ging er donderdag al vanuit dat hij niet zou kunnen racen en vindt dat helemaal niet zo erg. ‘Het is wat het is. Meer vrije tijd op zaterdag. Zin in een potje FIFA?’, vroeg hij aan collega Carlos Sainz tijdens een persconferentie. Wil jij Max Verstappen zondag volgen? Als alles doorgaat, moet je vroeg uit bed. De kwalificatie is verplaatst naar zondag 03.00 uur ‘s nachts. De echte race begint om 07.10 uur.

Anderen lazen ook: Formule 1 komt zeker naar Zandvoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

goed om te weten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps