Foto Getty

Verwarming laag, het is Warmetruiendag!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Veel mensen dragen vandaag een extra warme trui. Het is namelijk Warmetruiendag. Een dag die bedacht is om iets extra's te doen voor een beter klimaat. Ook veel scholen doen mee.

Het is de zestiende keer dat de speciale dag wordt georganiseerd. Tijdens warmetruiendag wordt iedereen aangespoord om de verwarming in huis een paar graadjes lager te zetten. Als iedereen een warme trui draagt, is dat geen probleem. 

Duurder

Afgelopen 16 jaar deden al zo’n 3 miljoen mensen mee met Warmetruiendag: bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander, de NS, Donald Duck en heel veel scholen. Dit jaar hebben veel mensen de thermostaat toch al lager staan omdat gas en elektriciteit veel duurder geworden zijn. Maar op Warmetruiendag mag de thermostaat nòg een graad of wat naar beneden. 

CO2-uitstoot

Het lager zetten van de verwarming is natuurlijk vooral goed voor het klimaat. Veel verwarmingen werken op gas, waardoor extra CO2 wordt uitgestoot. Als iedereen in Nederland vandaag zijn verwarming nog één graad lager zou zetten, bespaart dit 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot.

 

Anderen lazen ook: Truien voor pinguins.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps