Foto ANP

Vette pech voor oliebollenbakker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Dat was nog eens pech hebben voor een bakker in Friesland. Staat-ie met man en macht klaar om een boel oliebollen te bakken voor vandaag, is er opeens geen water meer!

De bakker in Sneek stond er helemaal klaar voor gisteren. Samen met een mannetje/vrouwtje of veertig was hij net begonnen aan zijn jaarlijkse traditie: stapels oliebollen bakken om vandaag te verkopen voor oudjaarsavond. De bakker maakt er altijd wel meer dan een miljoen!

Waar is het water?
Maar toen kwam er opeens geen water meer uit de kraan. En dat is wel nodig voor in het oliebollenbeslag. Ook in de rest van Zuidwest-Friesland zaten honderdduizenden mensen zonder water. De boosdoener? Na een stroomstoring in de ochtend ging het ook mis met de watertoevoer.

Warme bollen
De bakker liep een fikse vertraging op van 50.000 bollen. Maar hij bleef rustig, blijkt uit een interview dat hij aan omroep Friesland gaf. Hij zei dat hij en zijn mensen er alles aan gingen doen om de oudjaarsbollen toch op tijd af te hebben. 'Ze zijn altijd al vers, maar nu wel heel vers. Ik denk dat ze warm de winkel in gaan', zei de bakker. Hmmm! Dat klinkt niet verkeerd.

Anderen lazen ook: Oliebollen? Druiven! Dit eten andere landen met oudjaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps