drakenonderzoek premier nieuw-zeeland

Victoria (11) vraagt premier om drakenonderzoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Draken en bovennatuurlijke krachten: bestaan die nou écht? Dat vroeg de 11-jarige Victoria uit Nieuw-Zeeland zich af. Om het zeker te weten, leek het haar een goed idee als de regering er onderzoek naar zou doen. Ze stuurde een brief naar de premier mét wat geld om haar over te halen. 

In de brief vertelde Victoria dat het heel belangrijk is om te onderzoeken of draken en paranormale krachten bestaan. Ze stuurde 5 Nieuw-Zeelandse dollar mee (ongeveer drie euro). Zo hoopte ze dat premier Jacinda Ardern ermee aan de slag kon gaan.

Antwoord

Helaas kan de premier geen onderzoek doen naar bovennatuurlijke krachten en draken, liet ze weten in een brief die ze terug stuurde. Toch bedankte ze Victoria voor haar vraag. Het briefje van vijf kreeg Victoria terug. 

Kinderpost

Nadat de brieven op de website Reddit waren geplaatst, schreven sommige mensen dat ze nep waren. Maar een woordvoerder van de premier zegt dat dat niet waar is. Premier Ardern krijgt wel vaker post van kinderen. Die brieven gaan over van alles en nog wat. Zo vroeg iemand eens of ‘saaie grijze broodroosters’ verboden konden worden. In plaats daarvan moesten er volgens de briefschrijver alleen nog maar broodroosters met felle kleuren komen. 

Brief met reactie

Benieuwd naar de brief die Victoria terugkreeg van de premier? Je ziet 'm hieronder:

Brief naar Victoria

Anderen lazen ook: Briefschrijver Sven (8) ontmoet idool Ed Sheeran.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps