Gezond vs suiker

Vier tips om minder suiker te eten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Het is vandaag de eerste suikermaxdag van het jaar. Dat is de dag waarop je al genoeg suiker hebt gegeten voor het hele jaar. Wil je minder suiker eten? Dan hebben wij vier tips voor je.

Suikermaxdag is bedacht door Foodwatch. Deze organisatie vindt dat iedereen recht heeft op eerlijk en gezond eten. Onderdeel van een gezond eetpatroon is dat maximaal tien procent van wat je eet uit suiker bestaat. Maar veel kinderen krijgen twee keer zoveel binnen. Daarom is de suikermaxdag van vier- tot acht-jarigen al op 9 juli. Die voor kinderen van negen tot dertien jaar is op 26 juli.

1. Drink water

In zoete drankjes zit heel veel suiker verstopt. Daarom is het gezonder om deze drankjes te laten staan en voor water te gaan. Moeilijk? Doe er dan eens wat fruit in. Of probeer limonade te maken met minder siroop. Of drink thee met een smaakje.

2. Snoep gezond

Snoep gezond, eet een appel! Dat is een oud gezegde, maar hij klopt nog steeds. Je kunt natuurlijk ook voor een schaaltje aardbeien gaan. Of bosbessen. Snoeptomaatjes. Snackworteltjes. Baby-paprikaatjes. Yoghurt met banaan erdoor… Groente en fruit zijn gezonde tussendoortjes en er is genoeg te kiezen.

3. Hou het klein

Toch een keer een koekje? Een hele stroopwafel is best veel. Je kunt ‘m ook delen. Dat is ook nog eens gezelliger!

4. Banaan op brood

Smeer jij chocopasta op elke boterham? Probeer dan eens een keer eentje met banaan, aardbei of appel. Net zo lekker, maar een stuk gezonder.

Anderen lazen ook: Yoghurtdrankjes zitten nog steeds bomvol suiker

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook