IKEA AFP

Vier verschillen tussen IKEA in Nederland en India

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bedden, kasten en bureaus. Veel mensen kopen hun meubels bij IKEA. Maar wist je dat de winkels in andere landen, niet allemaal hetzelfde zijn?

IKEA heeft niet alleen dertien winkels in Nederland, het woonwarenhuis uit Zweden heeft een heleboel vestigingen over heel de wereld. Deze week ging er voor het eerst een winkel in India open.

Een heleboel producten die daar te koop zijn, kun je ook in andere IKEA-winkels krijgen. Toch zijn er ook een aantal opvallende verschillen. Vier dingen die anders zijn dan bij IKEA in Nederland:

1. Niet zelf doen

Van IKEA weet je dat de nieuwe aankopen zelf in elkaar gezet moeten worden. Mensen in India zijn dat niet gewend. Daarom regelt de winkel dat meubels door andere partijen gemaakt en geleverd worden.

2. Andere spullen

Keukenspullen die we in Nederland niet vaak gebruiken, worden in India juist wel gebruikt. Zoals bij voorbeeld bakken om masala (bekende Indiaase kruiden) in op te bergen of rijstcakemakers. 

3. Lagere kasten

Mensen in India zijn over het algemeen niet zo groot. Daarom zijn de kasten en keukens van IKEA in India minder hoog dan die in Europa en Noord-Amerika.

4. Ander menu

Ze zijn wereldberoemd, in elk geval in Nederland: de Zweedse gehaktballetjes. Op het menu in India staat niet deze, maar de vegetarische versie. Ook kun je er veel Indiase gerechten kopen.

Anderen lazen ook: Robots zetten moeiteloos IKEA-stoel in elkaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook