Beeld ANP

Vijf keer de verkiezingen in beeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het was vandaag een belangrijke dag. Volwassenen mochten stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezingen. En dat ging niet bij iedereen helemaal goed. De verkiezingsdag in vijf foto's.

Op heel veel verschillende plekken kon vandaag gestemd worden. Vaak zijn de stembureau's in scholen of in gymzalen. Hier brengen mensen hun stem uit in het Amsterdamse concertgebouw:
Beeld ANP

Ook politici zelf gingen natuurlijk stemmen. Bij minister Hugo de Jonge ging dat even mis. Hij had een verlopen paspoort bij zich en moest weer terug naar huis:

Beeld ANP

Minister president Mark Rutte kwam op de fiets naar het stembureau. Daar werd hij opgewacht door een heleboel verslaggevers:
Beeld ANP

Ook van Geert Wilders wilde veel fotografen een foto toen hij bij het stembureau aan kwam:

Beeld ANP
 Mensen kunnen vandaag tot 21.00 uur hun stem uitbrengen.  Overal in het land gaan mensen daarna aan de slag met het tellen van de stemmen. Hier in de Utrechtse Jaarbeurs zijn dat een heleboel bussen vol. Waarschijnlijk wordt pas vannacht heel laat bekend welke partijen hebben gewonnen:

Beeld ANP 

 

Anderen lazen ook: Stelling: verkiezingsdag moet een feest worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook