Beeld shutterstock

Vijf tips voor juffen- en meestersdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Woensdag 5 oktober (morgen dus!)  is niet zomaar een dag. Het is dan overal ter wereld de Dag van de Leraar! Juffen en meesters  verdienen die dag net een beetje meer aandacht dan anders. Wil jij die van jou een keer flink in het zonnetje zetten? Vijf tips voor originele verrassingen.

1. Rapport

Wat jouw juf of meester kan, kan jij ook maar dan beter! Maak dus eens een ‘omgekeerd rapport’ waarin je je juf of meester cijfers geeft voor de gekste dingen, liefst met een uitgebreide uitleg erbij. Krijgt jouw juf een 9 voor voetbal maar een 3 voor zingen? (‘goed blijven oefenen, dan word je vast nog beter!') Of verdienen de grapjes van jouw meester een 2 (‘Gelukkig kun je er zelf wel hard om lachen!’)? Wedden dat ze straks een 10 krijgen voor 'hard lachen om een cadeau'?

2. Taalgrapjes

Beeld shutterstockWaar houden juffen en meesters nou meer van dan van taal? Een cadeau met een taalgrapje is dus altijd raak! Een paar voorbeelden:
Een gieter of een zakje bloemzaadjes met een kaartje met ‘bedankt dat je me laat groeien!’
Een stoffer en blik met ‘Bedankt voor alle leerSTOF’
Een leuke tas met ‘Je bent een fanTAStische juf!’
Een zak ChocoTOFF voor de allerTOFste juf

3. Gedicht

Nog meer taal! Maak dit jaar eens zelf een gedicht. Bedenk eerst een paar eigenschappen die jouw juf of meester bijzonder maken en fantaseer daar lekker mee verder. Noem bijvoorbeeld dat de juf zo goed luistert of dat de meester zo goed kan voetballen. Of misschien kan hij dat juist wel totaal niet en is dat weer grappig. Zodra je weet wat je wilt gaan schrijven, kun je gaan rijmen. ‘Lieve juf, een gedicht ilijkt misschien suf. Maar wat ik je graag wil zeggen. Is dat je goed sommen uit kunt leggen. Ook kun je soms heel grappig zijn. Dat je mijn juf bent is superfijn.’

4. Lekkers

Beeld shutterstock

Niet zo’n taalwonder? Duik dan voor een zelfgemaakt cadeau de keuken in. Bak een cake, appelflappen of versier de allermooiste cupcake ooit. Je kunt ook met al je klasgenoten samen iets afspreken. Neem allemaal een zak van je lievelingschips mee en doe al die zakken in een grote (was)mand. Zo heeft jouw juf of meester meteen een jaarvoorraad!

5. Muziek
Beeld shutterstock

Ben je een beetje muzikaal? Probeer er dan achter te komen wat het favoriete nummer van je juf of meester is en studeer dat in op de piano, blokfluit of gewoon zingend. Als je dat dan woensdag in de klas laat horen, is de kans groot dat hij of zij een traantje moet weg pinken. Vind je een live-optreden net iets te spannend? Maak er dan een TikTok-filmpje van en speel dat af in de klas. Je kunt ook met je klasgenoten afspreken dat jullie allemaal een toepasselijk nummer uitzoeken en daar dan een Spotify-lijst mee maken.

Anderen lazen ook: Meesters en juffen hebben het te druk

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook