Beeld The Tan Hill Inn

Vijftig Britten ingesneeuwd in café

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Als je hier naar buiten kijkt is het grijs en grauw. Maar in het noorden van Groot-Brittannië is het spierwit. Het sneeuwde daar afgelopen dagen zó hard dat vijftig mensen ingesneeuwd raakten in een café. Ze zitten daar al drie dagen vast. 

Afgelopen vrijdag kwamen 61 mensen kijken naar een bandje in The Tan Hill Inn, een café in de streek North Yorkshire. Het sneeuwde tijdens het optreden zó hard dat ze na afloop niet meer naar buiten konden en moesten blijven slapen. De eigenaar haalde dekens en dekbedden van zolder en het werd een gezellige boel.

(tekst gaat verder onder de foto)
Beeld The Tan Hill Inn

Kabels op de weg

De ochtend erna lag er een dikke meter sneeuw voor de deur. De wegen in de buurt zijn heel slecht te begaan omdat er elektriciteitskabels om zijn gewaaid. De meeste gasten zitten dus nog steeds in het café. Een speciaal reddingsteam heeft alleen een paar gasten opgehaald die dringend medicijnen moesten hebben.

Veel spelletjes

Gelukkig vermaken de ingesneeuwde gasten zich prima, vertelde de eigenaar van het café aan de Britse omroep BBC: ‘Iedereen maakt nieuwe vrienden en we hebben quizzen en karaoke georganiseerd. De kok maakt lekker eten en we doen veel spelletjes. We hebben het gewoon heel leuk.’

Anderen lazen ook: 5 dingen over sneeuw die je vast nog niet wist.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook