Droomvlucht

Virtueel zweven door Droomvlucht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In een karretje door een sprookjeswereld met vliegende elfjes, bijzondere trollen en mooie bloemen. Droomvlucht is een van de populairste attracties van de Efteling. Vanaf volgend voorjaar kunnen mensen in een rolstoel daar ook van genieten met een Virtual Reality-Bril. 

Voor mensen in een rolstoel is de Droomvlucht te gevaarlijk. Als er iets gebeurt kunnen ze er niet makkelijk uit. ‘Zonde, want het is zo’n mooie attractie!’ vond Freek Teunen (23). Hij doet een technische studie en liep stage in de Efteling. ‘Ik dacht: wat kunnen we met nieuwe techniek doen om die mensen te helpen?’ Zo kwam ik op het idee’, vertelt Freek.

Ruiken en voelen

‘Met een VR-bril in een aparte kamer kun je zien, ruiken en voelen wat de mensen in de attractie ook meemaken’, vertelt hij. ‘En door microfoontjes kun je met elkaar praten. Daardoor is het net alsof je het samen beleeft.’

In het filmpje hieronder zie je een ritje door Droomvlucht. Ben je benieuwd hoe de VR-versie precies werkt? Dat lees je donderdag in Kidsweek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kinderen oefenen fietsroute met VR-bril.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is zo cool dat dit kan bestaan goed gedaan! Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.