Beeld: Shutterstock

Vissen steeds populairder bij kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Je gooit je dobber in het water en wacht tot je beet hebt. En dan... hebbes! Vissen wordt steeds populairder in Nederland. Vooral bij kinderen. 

Door corona is vissen véél populairder geworden. Er melden zich enorm veel nieuwe leden bij hengelsportverenigingen, zegt Gerben Koopmans van Sportvisserij Nederland tegen het AD Groene Hart.

Ontspannen

Vooral kinderen zijn ineens aan het vissen geslagen. In 2019 werden er over het hele jaar 29.500 JeugdVISpassen (voor kinderen tot 14 jaar) aangevraagd. Dit jaar zijn dat er nu al 30.000. En we zitten nog maar op de helft. Vissen kon het hele jaar door, terwijl veel andere activiteiten door corona niet meer mochten. Het kan op voldoende afstand van elkaar en het helpt kinderen om buiten te zijn en te ontspannen.

Heb jij wel eens gevist? En wat vond je ervan?

Anderen lazen ook: Het verbod op pulsvissen. Hoe zit dat precies?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waarom moeten vissen een haak in hun lip krijgen?
Dat doet pijn! Ook bij vissen!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.