Waddenstrand

Vissers balen van netten vol speelgoed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Weet je nog, die zeecontainers die een poos terug van een groot schip vielen? Er dobberen er nog een aantal in zee, en dat zorgt bij vissers nu voor problemen.

De containers sloegen begin dit jaar overboord door slecht weer. Sommige braken open en de spullen die erin zaten spoelden aan op de Waddenstranden. Een feestje voor jutters op Terschelling en Ameland: ze vonden dagenlang speelgoed, kleren en meubels op het stand.

Kapotte netten 
Een hoop spullen dobberen nog steeds in zee. Niet goed voor de natuur, maar ook vissers zijn er niet blij mee. Veel speelgoed belandt nu namelijk in hun netten. Het kost tijd om het er allemaal weer uit te halen, en soms gaan de dure netten daarbij kapot. Ook is het gevaarlijk, vinden vissers. De spullen zijn eigenlijk veel te zwaar voor hun netten. 

Andere visplekken
De vissers proberen nu zo min mogelijk te vissen tussen Terschelling en Ameland. Ze varen door naar andere plekken. Of dat helpt? Lang niet altijd. Door de stroming lijken de spullen overal rond te dobberen.

Vissers denken dat ze nog lang last zullen hebben, en samen denken ze nu na over oplossingen. Een boot die alles uit het water gaat takelen: dat zou perfect zijn, zeggen ze. 

Anderen lazen ook: Feest voor jutters: strand vol aangespoeld speelgoed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps