Kapsalon Romy

Vita (11) speelt in Kapsalon Romy: 'Ik heb er een oma bij'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Geacteerd had Vita Heijmen (11) nog nooit toen ze werd gecast voor Kapsalon Romy. Een krulspeld ingedraaid ook nog niet. Wij spraken haar over haar eerste rol.

Waar dat acteren heel goed ging, liep het met die krulspeld flink mis. Om te oefenen voor een scène waarin Romy in de kapsalon helpt, draaide Vita krulspelden in bij actrice Beppie Melissen. ‘Zij speelt mijn oma. Maar toen de opnames weer van start moesten, kreeg ik een krulspeld er niet meer uit! Het duurde tien minuten voor-ie los was!’ Vita kan er nu wel om lachen, maar toen zorgde het best voor wat stress.

Groot hoofd

En dat was niet het enige waar Vita een beetje de bibbers van kreeg. Ook het acteren vond ze spannend. ‘Ik had het nog nooit gedaan en heb echt last van faalangst en plankenkoorts. Maar op de set was iedereen zo aardig dat de zenuwen snel verdwenen. Al vind ik het wel weer spannend dat de film nu in de bioscoop te zien is. Weet je hoe eng het is om je hoofd zo groot van dichtbij te zien!’

Kapsalon Romy

Extra oma

In de film zorgt Romy voor haar oma die Alzheimer heeft en steeds vergeetachtiger wordt. ‘Ik wist al wel iets van die ziekte, want de oma van een vriend heeft het. Maar dat het zo heftig wordt dat je ook gevaarlijke dingen kunt gaan doen, wist ik niet. Voor mij was het dus ook heel leerzaam.’ Vita is trots op hoe de film is geworden. ‘Ik vind het mooi dat je ziet dat oma Stine en Romy echt vrienden worden. Beppie en ik zijn dat in het echt ook. Ik heb er dus een extra oma bij!’

Anderen lazen ook: Filmrecensie: Kapsalon Romy.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Geweldig! Klasse

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.