beeld anp

Vlaggen uit voor geslaagde scholieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heb je ze al zien hangen? Aan veel huizen hangen vandaag vlaggen met een schooltas eraan. Dat is omdat het Nationale Slaagdag is. Veel middelbare scholieren vieren dat ze hun diploma hebben gehaald.

Dat slagen ging dit jaar een beetje anders dan normaal. Door de corona-maatregelen gingen de meeste eindexamens (de ‘eindtoetsen’ voor de middelbare school) niet door. Daarom hebben de leraren gekeken naar de toetsen van de afgelopen jaren. Leerlingen die die goed genoeg hadden gemaakt, waren geslaagd.

Toespraak

Veel leerlingen wisten dus allang of ze wel of niet geslaagd waren. Om  toch een moment te hebben om het halen van het diploma te vieren, had onderwijs-minister Arie Slob 4 juni, vandaag dus, uitgeroepen tot Nationale Slaagdag. Hij hield vanmorgen een toespraak voor alle 200.000 eindexamen-leerlingen, online uiteraard.

Geen feesten

Normaal vieren eindexamen-leerlingen het halen van hun diploma met veel feesten in de week van de uitslag.  Maar ook dat kan nu natuurlijk niet doorgaan. Ook zijn er geen grote diploma-uitreikingen, geen eindexamengala’s en kunnen de geslaagden niet op eindexamenreis. Om er toch een klein beetje een feestje van te maken is er vanavond een online examenfeest van radiostation FunX.

 

Anderen lazen ook: Geen eindexamens op middelbare scholen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja ik vind dat er geen feest is dat mag dus ook niet zij president Mark Rutte dat moet dus ook.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps