Ontwerp luchttaxi Rolls-Royce

Vliegende taxi in de maak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Zou het kunnen over een paar jaar? Een taxi-ritje in een vliegtuig? In Engeland werken ze in ieder geval al aan een elektrische luchttaxi.

Volgens de ontwerpers kan hun vliegende taxi maximaal vier tot vijf mensen vervoeren. De motor gebruikt een gasturbine. Door dit apparaat kan stroom worden opgewekt zonder dat een (zware) batterij aan boord is.  De vliegende taxi kan hiermee zo'n 400 kilometer per uur vliegen, en een afstand van 800 kilometer afleggen.

Verticaal

De vleugels van het voertuig kunnen 90 graden draaien, waardoor het verticaal kan landen en opstijgen. Recht omhoog of recht naar beneden dus. Het idee voor de luchttaxi heet daarom EVTOL: Electric Vertical Take-off and Landing.

Rolls-Royce

De Britse fabrikant die de luchttaxi heeft ontworpen heet Rolls-Royce. Bij die naam denk je misschien aan grote limousines, en dat klopt voor een deel. Rolls-Royce was ooit één bedrijf, maar tegenwoordig is het Britse onderdeel van de fabriek geen automaker, maar bouwer van vliegtuigmotoren. Voor de vliegende taxi wil Rolls-Royce samenwerken met andere bedrijven. Ook het Amerikaanse taxibedrijf Uber is bezig met een taxi in de lucht. 

Wat denk jij? Bellen we in de toekomst een vliegtuigje voor een ritje door de stad?

Anderen lazen ook: Welke drone kan mensen in nood het beste helpen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow! Cool een vliegende taxi!!!
Jullie hebben echt een hele leuke website en hele toffe en intresante kranten Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.