Reuters

Vliegtuig neergestort in Kazachstan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Verdrietig nieuws uit Kazachstan. Daar is vannacht een vliegtuig met bijna honderd passagiers neergestort. Drie vragen en antwoorden.

1. Wat is er precies gebeurd?

Een vliegtuig in Kazachstan is vlak na het opstijgen neergestort. Het toestel was onderweg van het vliegveld bij de stad Almaty naar Nur-Sultan, de hoofdstad van het land. Het vliegtuig kwam terecht op een gebouw met twee verdiepingen, waarschijnlijk was dat leeg. Een overlevende zou hebben verteld dat er voor de crash een 'verschrikkelijk eng geluid' te horen was.

Reuters

2. Is er al iets bekend over de oorzaak?

Nee, daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. Volgens een journalist was het heel mistig op de plek waar het vliegtuig opsteeg. Of dat er iets mee te maken heeft, is nog onduidelijk.

3. Wat is er bekend over de slachtoffers?

Bij het ongeluk zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen. Tientallen passagiers raakten gewond. In totaal zaten er 93 reizigers en vijf bemanningsleden in het vliegtuig. 

Anderen lazen ook: Vliegtuigwrak ontdekt dankzij warme zomer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mischief is het het kerstmonster wel! Brrrrr..... Rentweg Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.