EPA

Vliegtuigen begonnen met blussen van Amazone

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Op en neer en nog een keer. In Brazilië vliegen blusvliegtuigen af en aan om de bosbranden in het Amazonegebied te blussen. Gisteren gingen de eerste vliegtuigen de lucht in.

In totaal worden er duizenden liters water boven het Amazonegebied losgelaten. De Braziliaanse regering hoopt dat hierdoor de branden snel worden geblust. President Jair Bolsonaro besloot vrijdag het leger in te zetten tegen de bosbranden. Op de grond staan in totaal 44.000 mensen klaar om te helpen blussen.

Wat is er allemaal aan de hand?

Nooit eerder waren er zoveel branden in de Amazone als dit jaar. De vlammen verwoesten duizenden plekken tegelijk in het Braziliaanse regenwoud. In totaal is de Amazone is bijna net zo groot als heel Australië. Er staan zoveel bomen die zuurstof leveren, dat het regenwoud ook wel 'de longen van de aarde' wordt genoemd. Maar door de bosbranden gaan veel bomen verloren...

Het blussen van de vliegtuigen ziet er zo uit:

EPA

EPA

EPA

ANP

Anderen lazen ook: De Amazone staat meer in brand dan ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook