ANP

Vliegtuigje stort neer in boom: inzittenden veilig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Twee inzittenden van een eenmotorig vliegtuig zijn zich rot geschrokken. Hun vliegtuigje stortte vanmiddag in Hilversum neer in een boom. De twee mannen zijn inmiddels weer veilig aan de grond. 

De mannen hebben anderhalfuur vast gezeten voordat ze uit het vliegtuigje werden gehaald. Doordat er veel bomen in de weg stonden was het voor de hulpdiensten moeilijk om bij het vliegtuig te komen. Het toestel hangt nog steeds vast op ongeveer tien meter hoogte boven de grond.  

Onderzoek

Ondanks hun enorme val maken de twee het goed, laat een brandweerwoordvoerder weten aan de NOS. Ze hebben gelukkig geen ernstige verwondingen. De mannen hadden het geluk dat het vliegtuigje in de boom bleef hangen, want waarschijnlijk zijn de takken hun redding geweest. 

Onderzoek

Wat de oorzaak van het ongeluk is wordt nu onderzocht. In december gebeurde ook al een ongeluk met een vliegtuigje op het vliegveld in Hilversum. Hierbij kwam een man om het leven.

Anderen lazen ook: Zeven geheimen over vliegtuigen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook