EPA

Vliegtuigwrak ontdekt dankzij warme zomer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een heel bijzondere ontdekking in Zwitserland. Boven in de bergen is na ruim 70 jaar een oud vliegtuigwrak teruggevonden.

Een Amerikaans militair vliegtuig stortte in 1946 neer in berggebied de Alpen tijdens een heftige sneeuwstorm. De acht passagiers en vier bemanningsleden overleefden de crash allemaal.

Gesmolten sneeuw

Ze hielden zich in leven door gesmolten sneeuw te drinken. Ook hadden ze één chocoladereep per persoon. Na vijf dagen werden ze ontdekt (en gered) door militairen, maar het neergestorte vliegtuig werd ondergesneeuwd en nooit meer teruggevonden.

Blikken en lepels

Tot deze zomer dus! Net als in Nederland, is het de afgelopen weken in Zwitserland heel warm en droog geweest. Veel sneeuw en ijs dat normaal in de zomer blijft liggen, is gesmolten en daardoor kwamen er delen van het oude wrak tevoorschijn. Wetenschappers vonden zelfs blikken en lepels. 

epaWist je dat het warme weer niet alleen voor deze ontdekking zorgde? In Engeland heeft een groep zeldzame flamingo's na 15 jaar weer eieren gelegd. Ook dat kwam door de hitte. Hier lees je er alles over.

Anderen lazen ook: Nieuwe orang-oetansoort ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook