Nijmeegse Vierdaagse

Vloggen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Blaren, zere voeten maar ook heel veel gezelligheid. 101 kinderen van 11 en 12 jaar durven het aan om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Jij kunt een beetje met ze meelopen, want de kinderen gaan vloggen.

De kinderen lopen van 18 tot en met 21 juli mee met het V-team van het Vfonds. De V staat voor vriendschap, vrede en vrijheid. Daar willen zij meer aandacht voor. Dat doen ze samen met Kindercorrespondent Tako Rietveld. Aan het einde van elke dag staat er dertig kilometer op de teller.

Andere blik

'Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen', schrijft hij op de website van de Kindercorrespondent. 

Vloggen

De wandelaars gaan niet alleen elke dag dertig kilometer lopen, ze houden de hele tocht voor je bij in een vlog. Hebben ze het zwaar, of juist heel gezellig? Ze laten het je hier allemaal zien.

Oefenen

Best een moeilijke combi, filmen en wandelen tegelijk. Daarom hebben de kinderen er veel voor geoefend. Tijdens het wandelen ontmoeten ze burgemeesters, militairen en bekende Nederlanders. In de video hieronder vertelt het V-team wat ze precies van plan zijn:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat wil je later worden? ‘Vlogger!’ ' of Vlogtips van Dylan Haegens'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook