Youtube Snapking

Vlogger laat volgers veel geld betalen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

'Bel me en blijf aan de lijn. Elke honderdste beller krijgt mij aan de telefoon', beloofde YouTuber SnapKing. Meer dan 6000 volgers belden hem, waardoor hij heel veel geld verdiende. Dat meldt het AD.

Het telefoonnummer was namelijk een 0909-nummer en dat kost negentig cent per minuut. Veel volgers hoopten Tim van Teunenbroek, zoals hij echt heet, even te spreken. Maar dat ging niet door. Volgens het AD heeft hij maar met vijf mensen heel even gebeld. De rest hing lang in de wacht. Zo verdiende de vlogger dus heel veel geld.

Betaalde telefoonnummers

Nummers die beginnen met 0909 of 0900 zijn betaalde telefoonnummers die ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld belspelletjes of een klantenservice van een bedrijf. Een paar feitjes over 0900-nummers voor je op een rijtje:

- Je betaalt voor deze nummers vaak extra kosten per minuut. Die kosten komen nog eens bovenop de gewone telefoonkosten. 
- Voor een 0900-nummer geldt een maximaal tarief van €1,- per minuut óf €1,40 per gesprek. 
- Bellen naar 0800-nummers is gratis. De organisatie neemt dan de kosten voor zijn rekening.
- Kijk dus goed wanneer je ergens naartoe moet bellen of er ook een 0800-nummer is. Dat kan je heel wat geld schelen!

Geen samenwerking meer

Dit is trouwens niet de eerste keer dat de vlogger in het nieuws komt. Vorig jaar schold hij een vrouw uit in een restaurant. Hij zou gaan samenwerken met RTL, maar dat ging daardoor niet door. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom? is? iemand? zo? stom? waarom laat je andere mensen geld betalen, terwijl jij ze oplicht? dat is gemeen en stom! en waarom wil iemand hem bellen terwijl hij IEMAND heeft uitgescholden?(waarom staat er trouwens "Chinese vrouw"? Dat maakt toch niet uit?)

Er staat een fout in. Hij werkte op dat moment al samen met RTL, maar nadat hij die vrouw uitgescholden had heeft RTL het stopgezet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.