shoppen zara winkelen fabrieken vluchtelingen

Vluchtkinderen werken in kledingfabrieken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Syrische kinderen doen zwaar en gevaarlijk werk in kledingfabrieken in Turkije. Dat hebben Britse tv-makers ontdekt. Ze filmden met geheime camera’s op plekken waar kleding voor bekende merken zoals Zara en Mango wordt gemaakt.

Jonge vluchtelingen die urenlang strijken. Spijkerbroeken bewerken met gevaarlijke stoffen. Of zes dagen achter elkaar naaien. De geheime camera’s van het Britse programma Panorama zagen het allemaal gebeuren.

Op de vlucht

De gefilmde kinderen komen uit vluchtelingenkampen in Turkije. Dat land grenst aan Syrië en vangt veel mensen op die gevlucht zijn voor de nu al bijna zes jaar durende oorlog daar.

De journalisten ontdekten dat de kinderen vanuit de kampen worden opgepikt en met bussen naar de fabrieken worden gebracht.

Belofte

Ook volwassen vluchtelingen doen zwaar en gevaarlijk werk in de fabrieken, voor soms een euro per uur. Om hoeveel mensen het precies gaat, is niet duidelijk.

De kledingmerken hebben gereageerd op het nieuws en beloven de zaak te onderzoeken. Ze zeggen er alles aan te doen om te zorgen dat dit niet weer gebeurt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

we gaan het gebruiken voor onze krantenbeurt
Duimomhoog Juichen

Superzielig voor hen Blij Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.