ANP

Voetbalclubs willen uit de Champions League stappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het rommelt in de voetbalwereld. Twaalf grote clubs willen uit de Champions League stappen en hun eigen toernooi oprichten: de Super League. Aan deze competitie mag alleen een groepje belangrijke teams meedoen.

Het idee komt van clubs uit drie landen: Engeland, Spanje en Italië. Grote teams uit deze landen willen voortaan alleen nog maar tegen de allerbeste teams spelen. Hierdoor kunnen ze meer geld verdienen én zijn ze verzekerd van een plekje op een groot toernooi. Uit Italië willen AC Milan, Inter en Juventus meedoen aan de Super League. Uit Spanje Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid. En uit Engeland de teams Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool. 

Twintig teams

In de Super League zijn vijftien grote teams elk jaar verzekerd van een plekje op het toernooi. Daarnaast mogen vijf teams meedoen die goed spelen in hun eigen competitie. De wedstrijden van deze grote teams worden vaak beter bekeken, waardoor voetbalclubs hieraan veel geld kunnen verdienen. Anders dan bij de Champions League, waar ook kleine teams soms mogen meedoen.

'Oneerlijk'

Voetbalorganisaties FIFA en UEFA zijn niet blij met het idee. Ze vinden de Super League oneerlijk en denken dat het verschil tussen grote voetbalclubs en kleine teams hierdoor nog groter wordt. Ook Gijs de Jong van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) vindt het een slecht plan. ‘De eredivisie wordt hierdoor minder interessant. En daar verzetten wij ons tegen’, zei hij tegen de NOS.

Of de Super League er daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag. Voetbalorganisaties, landen en voetbalclubs gaan samen in protest tegen het plan. 

Anderen lazen ook: Filmpje: hond rent veld op tijdens voetbalwedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps