Foto: ANP

Voetballers Europees kampioen: 'We hadden een sterrenteam'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar is Europees kampioen geworden. Verdediger Christopher Mamengi (17) van FC Utrecht vertelt. 

Met het ‘echte’ Oranje gaat het al jaren niet zo goed, maar het Nederlands elftal onder 17 jaar laat zien dat er hoop is voor de toekomst. ‘We hadden een sterrenteam en we wisten dat we het konden. We waren op ons best. Individueel en als team’, vertelt Mamengi. 

Grapjes

Als de voetballers bij elkaar kwamen trainden ze meerdere keren per dag. ‘Hoe langer we bij elkaar waren, hoe meer we naar elkaar toe groeiden. Tijdens de trainingen waren we heel serieus, maar daarbuiten was het heel relaxed en maakten we veel grapjes. Voor een wedstrijd spraken we elkaar moed in. Dan zeiden we dat we scherp moesten zijn en dat we het als team gingen doen. En dat werkte.’

Winnen

Na het winnen van de finale stonden de voetballers te springen op het veld. ‘Het was echt een mooie ervaring. ’s Avonds hebben we het gevierd met een etentje met alle spelers, de familie en de staf.’ Of de spelers elkaar nog vaker terug gaan zien is nog even afwachten. ‘We zitten allemaal ook nog op school en we spelen weer bij onze eigen club. Maar ik denk dat we elkaar nog wel terugzien tijdens de competitie. Vóór de wedstrijd is het dan vast gezellig, maar tijdens de wedstrijd moeten we natuurlijk winnen.’

Anderen lazen ook: Oranje onder 17 wint EK.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook