Job - privéfoto

Voetbalplaatjes-actie voor bestolen Job (11)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Drie jaar lang had Job (11) ervoor gespaard. Twee volle mappen met voetbalplaatjes. Maar zijn rugzak, met de plaatjes erin, werd gestolen. Nu is er hulp onderweg.

Job (11) ging afgelopen zondag naar een park in zijn woonplaats Amsterdam. En daar gebeurde het: zijn tas werd gestolen. En dus waren zijn voetbalplaatjes, die hij had gekocht van zijn eigen zakgeld, allemaal weg. 

'Ik word niet boos'

Job besloot een brief naar de Amsterdamse krant Het Parool te sturen. Daarin vraagt hij of degene die de tas heeft meegenomen, hem alsjeblieft wil terugbrengen. 'Ik beloof dat ik niet boos zal worden. Ik wil ze alleen heel, heel, heel graag terug', zegt hij er ook bij.

Hulpactie

Nadat zijn brief in de krant werd geplaatst, wilden veel mensen hem helpen. Op Twitter wordt een foto van de brief lustig gedeeld. En met succes: veel mensen schrijven dat ze nog wel wat plaatjes voor Job hebben liggen. En dat ze die naar Het Parool op zullen sturen.

Wil jij Job ook helpen? Kijk dan even hier. Let op: het gaat om voetbalplaatjes van Fifa, onder meer verkrijgbaar bij de Intertoys. Het zijn niet die van Albert Heijn.

Anderen lazen ook: Jongens helpen gewonde dakloze man

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook