AT5 Nouri plein

Voetbalpleintje vernoemd naar voetballer Nouri

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Het voetbalveldje waar Ajax-voetballer Nouri veel voetbalde, is door fans naar hem vernoemd. In heel Nederland lieten veel mensen zien dat ze de voetballer steunen. Bijna twee weken geleden raakten zijn hersenen zo beschadigd dat hij waarschijnlijk niet meer beter wordt. 

Gister hingen fans bij het Nigel de Jong-pleintje in Amsterdam het bordje ‘A. Nouri plein’ op om te laten zien dat ze Nouri blijven steunen. Op dat pleintje voetbalde Nouri veel en verzamelden afgelopen vrijdag honderden fans zich om de familie van Nouri te steunen.

Officieel is de nieuwe naam van het pleintje nog niet, laat de gemeente Amsterdam weten. Het gaat om een steunbetuiging van fans.

Portret

In Amsterdam-Noord is ook een groot graffiti-portret gemaakt van Nouri. Kunstenaar en Ajax-fan Ives One heeft de muurschildering gemaakt. 

Nouri muurschildering

Hartproblemen

Bijna twee weken geleden zakte Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in elkaar. Hij bleek problemen met zijn hart te hebben. Pas een week later konden de dokters zien dat zijn hersenen te lang te weinig zuurstof hebben en hij waarschijnlijk niet meer beter wordt. Op dit moment ligt hij nog steeds in het ziekenhuis. 

Foto boven: AT5

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ronaldo krijgt mislukt beeld of Nieuwe voetbalregels voor kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps