Beeld anp

Voetbalster wil zorgen dat Trump verliest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De beste voetbalster van de Verenigde Staten wil de politiek in. Megan Rapinoe heeft zo’n hekel aan Trump dat ze heeft aangeboden de Democratische presidentskandidaat Joe Biden te helpen om hem te verslaan.

Megan Rapinoe kan heel erg goed voetballen. Ze is niet voor niets aanvoerder van het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam en veel mensen vinden haar de beste speelster ter wereld. Maar politiek vindt ze nóg belangrijker dan doelpunten scoren. En daarom wil ze Biden graag helpen. Eerst om te winnen. En als dat eenmaal gelukt is, wil ze graag zijn vicepresident worden, zijn belangrijkste hulp.

Meisjes en jongens

Rapinoe is al jaren bezig met allerlei politieke onderwerpen. Ze vecht hard voor gelijke rechten voor iedereen. Ze heeft zich bijvoorbeeld vaak boos gemaakt omdat de salarissen van vrouwelijke voetballers veel lager zijn dan die van mannen. ‘Je bent niet minder omdat je een meisje bent en je bent niet beter omdat je een jongen bent’, zegt ze regelmatig.

Geen volkslied

Ze is heel erg tegen president Trump. Uit protest tegen hem zingt ze voor het begin van wedstrijden bijvoorbeeld niet mee met het volkslied. Ze wil dus ook erg graag dat Biden straks de verkiezingen wint. Bovendien heeft hij gezegd dat hij graag een vrouw wil als reserve-president. ‘Die baan wil ik wel’, riep Rapinoe. ‘En dan heb ik heus ook nog wel tijd om te voetballen.’

Of Biden haar ook geschikt vindt, is nog onbekend maar hij gaat wel met haar praten.

Anderen lazen ook: Tegenvaller voor Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat Trump verliest Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.