Foto: AFP

Voetbalwedstrijden toch met juichend publiek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Bij een voetbalwedstrijd horen goeie spelers, mooie doelpunten én een stampvol juichend stadion. Door corona zit dat laatste er nu niet in. Daarom wordt er binnenkort geluid van supporters toegevoegd aan wedstrijden.

Een voetbalwedstrijd zonder uitzinnige fans, dat is soms best saai om naar te kijken. Om kijkers toch het gevoel te geven van een stampvol stadion, wordt binnenkort het geluid van juichend publiek toegevoegd aan wedstrijden.

Opnames

In Duitsland bestaat het al langer, maar binnenkort zullen ook wedstrijden in Nederland worden bewerkt met stadiongeluiden. Om het geluid zo echt mogelijk te maken, worden opnames van eerdere wedstrijden gebruikt. Dat wordt dan met het echte geluid van de wedstrijd gemengd. 

Test-wedstrijden

De eerste tests worden gedaan bij oefenwedstrijden, vertelde woordvoerder Kristiaan Schimmel van Fox Sports aan RTL Nieuws. Uiteindelijk zal het geluid worden toegevoegd aan wedstrijden in De Kuip in Rotterdam, de Arena in Amsterdam en het Philipsstadion in Eindhoven. 

Anderen lazen ook: Expres hoesten? Rode kaart!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wind het best handig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.