Foto: AP

Volk maakt zich zorgen om leider Kim Jong-un

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wat valt je op aan deze foto’s van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, gemaakt in februari (links) en juni (rechts)? Precies! Hij zou zo’n tien tot twintig kilo zijn kwijtgeraakt. Inwoners van Noord-Korea maken zich zorgen.

Na een maand afwezig te zijn geweest, was Kim Jong-un een paar weken geleden weer in het openbaar te zien. En daarbij viel de inwoners van Noord-Korea direct iets op: hun leider is wat kilo's verloren. Geschat wordt dat hij zo'n tien tot twintig kilo is kwijtgeraakt. 

Diepbedroefd

De Noord-Koreanen begonnen direct met het zoeken van een verklaring: Heeft Kim Jong-un gezondheidsproblemen? Of besloot de zwaarlijvige leider wat aan zijn gezondheid te doen? Een antwoord is er nog niet. Over het privéleven van Kim Jong-un wordt namelijk maar weinig verteld. Het volk maakt zich zorgen. Ze vinden dat hun leider er niet goed uitziet en zijn ‘diepbedroefd om hem zo uitgemergeld te zien', klonk het op de Noord-Koreaanse staatstelevisie. 

Voedseltekort

Sommige deskundigen denken dat de dictator bewust is afgevallen. Zijn land heeft te maken met een voedseltekort en op deze manier zou hij laten zien dat hij weet wat zijn volk doormaakt. Of dat echt de reden is, is dus niet bekend.

Anderen lazen ook: Wat is er aan de hand met Kim Jong-Un?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook