anp

Voor het eerst lesbisch stelletje in Donald Duck

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een kussend stelletje of een verliefd dinerend koppeltje. De achtergrondpoppetjes in de Donald Duck bestaan áltijd uit een man en een vrouw. Maar dankzij de 10-jarige Fenna komt daar snel verandering in.

De Donald Duck-fan riep afgelopen week in de rubriek Dwars van het Jeugdjournaal op om meer koppels van hetzelfde geslacht te tekenen in het blad. En dan met name de poppetjes op de achtergrond. ‘Er komen geen homo's of lesbo's voor in de Donald Duck’, zei Fenna tegen de NOS. ‘Ik heb ze allemaal gecheckt.’

Normaal

Fenna heeft zelf twee vaders en twee moeders en vindt het daarom belangrijk dat er ook in de Duckstad twee verliefde mannen kunnen wonen. ‘Mijn ouders zijn homo's en lesbo's en ik vind het belangrijk dat dat ook normaal is. Maar in Duckstad lijkt het alsof het helemaal niet bestaat’, aldus Fenna.

Verandering 

De hoofdredacteur van de Donald Duck Joan Lommers was het helemaal met Fenna eens. Daarom beloofde ze om binnenkort verliefde vrouwen in het tijdschrift te tekenen. Een tekening die al klaarlag voor de drukker is daarom aangepast. Een verliefde man en vrouw op een terras zijn nu aangepast naar twee verliefde vrouwen.

Bekijk hier de aflevering van Dwars: 

Anderen lazen ook: Speciale Donald Duck voor blinde kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat geweldig dat ze op dit idee is gekomen! Duimomhoog

ja echt he ik vind het een heel goed idee

Het moet heel normaal gevonden worden maar nu komt het in het nieuws! Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomlaag Rentweg Rentweg

ik heet ook fenna grappig he * Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.