Schaduwboksen

Voor het eerst NK ‘boksen zonder tegenstander’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Boksen mag al een tijdje niet meer, want dan kun je natuurlijk geen 1,5 meter afstand houden. Daarom was er afgelopen weekend geen Nederlands kampioenschap boksen, maar een NK ‘boksen zonder tegenstander’!

Het Nederlands kampioenschap boksen zonder tegenstander, ook wel schaduwboksen genoemd, werd dit weekend voor het eerst georganiseerd. Boksers moesten bij dit NK niet tegen elkaar vechten, maar boksbewegingen in de lucht maken.

Iedereen kon meedoen aan het kampioenschap. Je hoefde alleen maar een video in te zenden waarin je jouw beste technieken toont (zonder tegenstander natuurlijk). Uiteindelijk koos een jury welke schaduwboksers mee mochten doen aan het NK. Zij kregen ieder 30 seconden de tijd om hun beste technieken te tonen in een sporthal in Papendal.

Spannende finale

Gisteren werd de finale uitgevochten. In de ring stonden – op gepaste afstand – Enrico Lacruz en Max van der Pas tegenover elkaar. Uiteindelijk bleek Lacruz de beste techniek in huis te hebben. ‘Zijn verdediging is altijd op orde en het is prachtig om hem te zien bewegen’, aldus jury-lid René Braad. Lacruz won de titel ‘Nederlands kampioen schaduwboksen’ en een speciale boksoutfit.

Anderen lazen ook: Man bouwt eigen sportschool van hout.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wel leuk en veral handig als je niet tegen zulken harden klappen kunt.

nou anderhalf meter is noch best leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps