Fortnite

Voorlopig geen rechtszaken over Fortnite-dansjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een rechtszaak beginnen tegen de makers van Fortnite omdat je vindt dat ze een dansje van je hebben afgekeken. De afgelopen tijd gebeurde het een paar keer. In Amerika bepaalde de rechter dat dat nu niet meer kan.

De rechtszaken tegen Fortnite werden aangespannen door acteur Alfonso Ribeiro, een Fortnite-fan die zich Orange Shirt Kid noemt, Russel Horning ofwel The Backpack Kid en rappers Terrence Ferguson en James Baker.

Geld

Allemaal dienden ze een aanklacht in omdat Epic, de maker van Fortnite, dansjes gebruikt waarvan zij zeggen dat ze die hebben uitgevonden. Ze vinden dat zij daarvoor geld moeten krijgen.

Danspasjes

De rechter heeft nu gezegd dat dansjes eerst ingeschreven moeten zijn bij het US Patent Office, een organisatie waar je een uitvinding, ontwerp of idee kunt laten inschrijven. Zo zorg je ervoor dat de uitvinding officieel van jou is. Anderen mogen er dan niet zomaar iets mee doen. De inschrijving van de dansjes van de rappers en acteurs, is volgens de rechter niet op tijd gebeurd.

Bovendien vindt het bureau dat een danspasje nog geen 'choreografisch werk' is. Dat is het pas als allerlei verschillende bewegingen samen een dans of dansvoorstelling vormen. Volgens de Amerikaanse wet kun je alleen een 'choreografisch werk' bij het patent-bureau inschrijven.

Gelijk

De advocaten van de aanklagers zeiden dat ze de aanklachten voorlopig intrekken. Ze gaan wel nog onderzoeken hoe ze toch gelijk kunnen krijgen.

 

Anderen lazen ook: Amerikaanse kinderen krijgen Fortnite-les.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het waar omdat anders moet fortnite iedereen vbucks teruggeven

Ik vin fortinte leuk

Fortnite praat zichzelf er wel uit succes tegen een stuk of 100 advocaten

Fortnite is niet leuk meer maar gta 5 is leuk mij crew heet green militerie

Wie boeit dat?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.