Zus van Baghdadi    Bron: EPA

Vrouw en zwager IS-schurk Baghdadi opgepakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Vorige week kwam de leider van terreurgroep IS, Abu Bakr al-Baghdadi, om tijdens een militaire actie van de Amerikanen. Die zaten al langer achter hem aan. Inmiddels zijn ook Baghdadi's vrouw en haar man opgepakt.

Steeds meer familieleden van de IS-leider worden gepakt. De Amerikanen hopen dat zij meer kunnen vertellen over de leider en zijn gevaarlijke groep. 

Wie was Abu Bakr al-Baghdadi? 

De überschurk Abu Bakr al-Baghdadi was dus de leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Deze groep veroverde delen van Syrië en Irak, waar ze met veel geweld de baas probeerden te zijn. Ze pleegden veel aanslagen en er onstond flinke chaos in deze landen. Toen Baghdadi overleed, hoopten veel mensen dat IS zwakker zou worden.

Zus opgepakt

In sommige delen van Syrië is inmiddels Turkije de baas. Vorige week maakte de Turkse president Erdogan bekend dat ze de zus van Baghdadi hadden opgepakt. De 65-jarige Rasmiya Awad woonde in Azaz, een stad in Syrië die ook in handen is van de Turken. 

Anderen lazen ook: Wie was Abu Bakr al-Baghdadi?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het ermee eens dat ze de familieleden oppakken, want zij weten er meer van en dan zal er meer duidelijkheid zijn in de landen. Vraagtzichaf

1ste alinea klopt niet. Al-B is gedood en nu is zijn vrouw en haar man opgepakt?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps