beeld youtube

Vrouw knipt na dertig jaar haar nagels af

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Texas heeft deze week haar nagels geknipt. ‘Dat is toch geen nieuws?’, denk je nu misschien. Maar haar nagels waren wel de allerallerlangste van de wereld.

In 2017 kwam Ayanna Williams in het Guinness Book of Records met haar nagels, die op dat moment 576,4 centimeter lang waren. Tot deze week had Williams haar nagels ruim dertig jaar geknipt.

Vier flesjes nagellak

Rond 1990 besloot de Amerikaanse haar nagels helemaal niet meer te knippen. Met het laten lakken en bijwerken van haar nagels, was ze elke week twintig uur zoet. Elke keer dat haar nagels werden gelakt, gingen er drie of vier flesjes nagellak doorheen.

Slijptol

Superonhandig natuurlijk zulke lange nagels. Probeer je maar eens voor te stellen hoe je je daarmee moet aankleden, of je handen moet wassen. Williams had er nu zelf ook genoeg van. Haar recordnagels werden in een kliniek in Texas verwijderd, nadat ze nog een laatste keer werden gemeten. Er moest een slijptol aan te pas komen om ze te knippen. Wie wil zien hoe dat gebeurde, kan dat hier bekijken: 

 

Anderen lazen ook: Nagellak voor de kat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook