AFP

Vrouw verft huis knalroze na burenruzie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere burenruzie in het Amerikaanse Manhattan Beach. Daar heeft een vrouw haar hele huis knalroze met emoji-figuurtjes geschilderd om haar buren dwars te zitten.

Het begon allemaal toen de Amerikaanse Kathryn Kidd haar huis verhuurde via Airbnb, een website voor vakantiehuisjes. Dit was tegen de regels van de gemeente, want het huis mocht niet zo kort worden verhuurd. Haar buren stapten daarom naar de politie, waarna Kidd een boete kreeg van duizenden euro’s.

Knalroze

Een paar dagen na de boete liet Kidd haar huis knalroze verven. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg was: er kwamen ook twee enorme emoji-smileys op het huis. Tot grote ergernis van haar buren. Zij zijn bang dat ze hun eigen huis nooit meer kunnen verkopen door het 'lelijke' huis in de straat. 

Wraak?

De buren weten zeker dat het om een wraakactie gaat. Kidd heeft het huis alleen geschilderd omdat ze boos is, denken ze. Maar daar is Kidd het zelf niet mee eens. Ze zegt dat ze de kleur roze gewoon hartstikke mooi vindt en de emoji’s noemt ze een ‘modestatement’. Haar buren hebben geen poot om op te staan: een huis roze schilderen is niet verboden. En van het huis overschilderen wil de Amerikaanse niets weten.

Anderen lazen ook: Burenruzie van zeearenden en haviken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook