Iran voetbal vrouwen

Vrouwen in Iran mogen nu ook voetbalwedstrijd zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een voetbalwedstrijd bezoeken? Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld, maar voor vrouwen in Iran was dat lange tijd verboden. Maar nu niet meer!

Iraanse vrouwen mochten donderdag voor het eerst sinds 1979 naar een voetbalwedstrijd. Dat werd lange tijd verboden door de regering van Iran. In dat land hebben vrouwen namelijk minder rechten dan mannen. Voetbalbond FIFA verplichtte Iran om ook vrouwen toe te laten in de stadions.

Apart zitten

Ondanks dat het een bijzondere dag was, kan het nog beter. In totaal mochten maar 4000 vrouwen de wedstrijd zien, terwijl er in het stadion plek is voor 78.000 voetbalfans. Ook moesten de vrouwen apart zitten van de mannen aan de andere kant van het stadion.

Doelpunten

De eerste wedstrijd die vrouwen mochten bekijken, was wel meteen een hele leuke. Het werd namelijk een groot doelpuntenfestijn! Iran stond al na twintig minuten op 4-0 voorsprong. Ze wonnen uiteindelijk zelfs met 14-0! Hoe de wedstrijd verliep? Dat zie je in de samenvatting hieronder.

Anderen lazen ook: Iraanse vrouwen vermomd naar voetbalwedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps