Beeld ANP

Vulkaanuitbarsting op Indonesisch eiland Java

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Meer dan 550 bewoners van het Indonesische eiland Java moesten vandaag hun huis uit nadat de vulkaan Semeru uitbarstte. De vuurberg in het oosten van het eiland stoot gloeiend hete gassen uit en werpt lava de lucht in.

Gelukkig waren de mensen die in de buurt wonen op tijd gewaarschuwd en konden ze op tijd vertrekken. Er zijn geen gewonden gevallen. De bijna 3700 meter hoge vulkaan is de hoogste berg van Java en ligt in het Nationaal Park Bromo-Tengger-Semeru. Hij is wel vaker actief geweest afgelopen jaren.

Ring van Vuur

Afgelopen dagen zijn er ook al uitbarstingen geweest van een andere vulkaan in Indonesië. In de buurt van de Lewotolo-vulkaan op het eiland Lembata ten oosten van Bali werden drieduizend mensen naar een veiligere plek gebracht. Indonesië ligt op de zogenaamde ring van vuur in de Stille Oceaan. De eilandstaat heeft bijna 130 actieve vulkanen.

Beeld ANP
Hier kun je lezen wat vulkaanuitbarstingen precies zijn en hoe dat in Indonesië zit.

 

Anderen lazen ook: Vulkaan Bali op uitbarsten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook