vuurwerk

Vuurwerkshow of zelf knallen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ernstige brandwonden en oogletsel. Oud en Nieuw is niet altijd leuk. Een vuurwerkshow waarbij experts vuurwerk afsteken zou dit kunnen oplossen. Maar dit gebeurt slechts in acht gemeenten. 

Tijdens oudjaar belandden vorig jaar 482 mensen op de eerste hulp na een vuurwerk-ongeluk. Veel te veel vindt de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Daarom riep deze veiligheidsorganisatie vorige maand alle gemeenten op om een centrale vuurwerkshow te organiseren. Je hoeft dan zelf alleen nog maar te kijken, wel zo veilig. Maar uit onderzoek van de NOS blijkt nu dat maar een paar gemeenten dit zien zitten. Alleen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Apeldoorn, Hilversum, Zoetermeer, Zaltbommel en de Groningse plaats Ten Boer organiseren dit jaar een vuurwerkshow. 

Kindershow

In Rotterdam is de show al jaren een groot succes. En dit jaar zal er voor het eerst ook een vuurwerkshow speciaal voor kinderen plaatsvinden. Deze begint al om zeven uur en wordt even spectaculair als de show om middernacht. Handig als je niet tot laat mag opblijven!  

Wat vind jij van vuurwerk? 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 9 tips om vuurwerk veilig af te steken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind zelf knalen better

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.