Rene van den Berg

Wéér een bouwfoutje in Zeeuwse basisschool

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Alweer dikke pech voor een basisschool in het Zeeuwse Oost-Souburg. Afgelopen mei bleek de school verkeerd om te zijn gebouwd. Nu blijkt er een nieuw probleem te zijn: het schoolgebouw staat te dicht op de weg!

Basisschool Tweemaster-Kamoleon in Oost-Souburg zou dit jaar een opknapbeurt krijgen. De kinderen van de school zouden in april weer in het nieuwe gebouw les krijgen, maar die plannen gingen niet zoals verwacht...

180 graden draaien

Afgelopen mei kwam de concierge van de basisschool erachter dat de school achterstevoren werd gebouwd. Zo liet de directeur aan nieuwszender EditieNL weten dat de trappen op wel héel vreemde plekken stonden. Toen ging er een belletje bij de bouwvakkers rinkelen. Het gebouw hoorde zo'n 180 graden gedraaid te staan.

Afbreken en opbouwen

 Een groot deel van het gebouw moest worden afgebroken. Vervolgens bouwden de bouwvakkers het gebouw, dit keer met de juiste kant naar boven, weer op. Probleem opgelost, dachten ze. 

Nieuwe domper

Nu heeft de gemeente Vlissingen laten weten dat de school zo'n drie meter van de straat vandaan staat. En dat is veel te dichtbij. Wat de gevolgen van deze blunder zijn, gaat de gemeente onderzoeken.

Anderen lazen ook: Gratis boterhammen op basisscholen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook